Nuoriso ja lapset

Kaikenikäisille lapsille, nuorille ja nuorenmielisille – oppia ja ajanvietettä

Maaningalla toimivassa LUKEn Tutkimuskeskuksessa, Halolassa toteutetun mesimarjan eli mesikan mukaan nimetty, kyläkeskuksessa toimiva päiväkoti Mesikka, sekä Käärmelahden koulun yhteydessä oleva päiväkoti, antavat lapsille turvallista ja terveellistä perushoitoa, vertaisryhmätoimintaa sekä suunnitelmallista varhaiskasvatusta ja koulutusta – lasten omat kehitysvaiheet huomioon ottaen.

Maaningan 4H-yhdistys ohjaa oppimaan käytännönläheisesti arvojensa harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi mukaisesti. Maaningan Maahiset on pieni mutta virkeä partiolippukunta, jossa ”välitetään ja muutetaan välittäminen teoiksi”.

Maaningan nuorisotila Komppis on yksi päivittäin toimivista, nuorisoa palvelevista yksiköistä. Nuorisopalvelujen työntekijät kohtaavat nuoria erilaisissa toimintaympäristöissä, tilanteissa ja ajankohdissa. He tekevät laajaa yhteistyötä eri tahojen ja toimijoiden kanssa. Komppis myös tarjoaa tiloja nuorisoryhmien ja nuorisojärjestöjen käyttöön maksutta.

Lapsille ja nuorille tuottavat monipuolisia tapahtumia ympäri vuoden myös Maaningan koulut ja useat yhdistykset.


DBH – Day Before Holidays – on viihdyttänyt maaninkalaista nuorisoa kesäloman aattona muun muassa kotimaisilla huippuesiintyjillä.