Harrastukset

Pohjois-Savolainen ympäristö ja useat, virkeät harrastekerhot antavat Sinulle ja perheellesi mahdollisuuden viettää vapaa-aikaa lukuisilla eri tavoilla!

Ulkona viihtyvälle ovat tarjolla muun muassa kalaisat vedet, riistarikkaat metsät ja monipolviset lenkkipolut. Kansainvälisestikin merkittäviä lintujärviä on Maaningalla useita ja Suomen korkeimmaksi koskeksi nimetty Korkeakoski palkitsee vieraansa taatusti mahtavilla maisemilla ja Viannankoski ehkä elämäsi taimenella!

Kuopion kansalaisopiston runsas kurssitarjonta, Maaningan Mahti -urheiluseura ja Maaningan Martat tarjoavat Sinulle ja perheellesi varmasti tekemistä vaikka viikon jokaiselle illalle!

Maaningan 4H-yhdistys ohjaa oppimaan käytännönläheisesti arvojensa harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi mukaisesti. Maaningan Maahiset puolestaan on pieni mutta virkeä partiolippukunta, jossa “välitetään ja muutetaan välittäminen teoiksi”.

Maaningan nuorisotila Komppis on yksi päivittäin toimivista, nuorisoa palvelevista yksiköistä. Nuorisopalvelujen työntekijät kohtaavat nuoria erilaisissa toimintaympäristöissä, tilanteissa ja ajankohdissa. He tekevät laajaa yhteistyötä eri tahojen ja toimijoiden kanssa. Komppis myös tarjoaa tiloja nuorisoryhmien ja nuorisojärjestöjen käyttöön maksutta.

Lapsille ja nuorille tuottavat monipuolisia tapahtumia ympäri vuoden myös Maaningan koulut ja useat yhdistykset.

Kulttuurin pariin on mahdollista syventyä vaikkapa Viihdekuoron, Tuolahmus-kuoron tai Vätys-teatterin parissa – näyttämöllä tai katsomossa – ja kotiseututyötä on tervetullut vaalimaan esimerkiksi Maaninka-seurassa.

Tanssijalkaa voi vetristää vaikkapa Maaningan Kasinon tansseissa.