Koulut

Koulupalvelut Maaningalla

Koulupalveluiden perustana ovat Kuopion kaupungin tarjoamat päivähoito ja esiopetus sekä perusopetus.

Maaninkajärven koulu ja vuonna 2016 valmistunut Käärmelahden upea 140 oppilaan koulu sekä Pulkonkosken vireä alakoulu mahdollistavat lastesi opintien aloittamisen ja kehittymisen raikkaassa ja reippaassa ympäristössä.

Kirkonkylän keskustassa sijaitseva Maaninkajärven koulu on suurin Maaningan kouluista. Koulu on peruskorjattu yhtenäiskoulu, jossa annetaan opetusta vuosiluokille 0-9.

Käärmelahden koulu sijaitsee  muuttovoittoisella kylällä. Koulussa opiskelee noin 100 oppilasta ensimmäisestä kuudenteen luokkaan. Lisäksi saman katon alla toimii päiväkoti ja esikoulu.

Pulkonkosken kyläkoulu on vireä alakoulu, jossa opiskelee noin 50 oppilasta.

Maaningan uusin, vuonna 2019 avattu päiväkoti sijaitsee kyläkeskuksessa Maaninkajärven koulun vieressä. Päiväkodin läheisyydessä on liukurimäki, hiihtolatu ja luistinkenttä sekä kesällä uimaranta. Päiväkodin leikkipihan jatkeena on rannan puolella aidattu metsäalue ”Peikkometsä”, joka on yhteiskäytössä alakoulun kanssa. Päiväkodissa on oma sali ja avara aula, joita on mahdollista vuokrata järjestöjen käyttöön. Päiväkodissa on kolme lapsiryhmää ja niiden lisäksi esiopetusryhmä toimii koulun puolella päiväkodin alaisuudessa. Päiväkodin Versot-lapsiryhmässä hoidetaan Maaningan ilta- ja viikonloppuhoitoa tarvitsevia lapsia.